Activiteiten

De Rosekapellewijk in Borsbeek is een verkaveling rond de Rosekapellestraat. Deze straat was ooit de verbinding tussen het dorp van Borsbeek en een landgoed van de familie Roose in Wommelgem waar een kapel stond. Vandaar de straatnaam Roosekapellestraat, later verkeerdelijk beschreven als Rosekapellestraat. De straten Singel, Reinaert, Grimbert, en Tibert staan in verbinding met de Rosekapellestraat.

In de 80-er jaren ontstond er een wijkgevoel, en kwamen de Corneel Smitslei, Groenhofstraat, Louis Huybrechtsstraat, en Louis Van Regenmortellei mee delen in het wijkgebeuren. De Rosekapellewijk was geboren.

Het Wijkcomité van de Rosekapellewijk is actief sinds juni 1983. Het is een kern van vrijwilligers, die geregeld activiteiten voorbereiden. Het begon allemaal met een straatfeestje, maar is ondertussen uitgegroeid tot een aantal leuke en spontane ontmoetingen in de wijk. Op die manier wordt getracht de wijk een speciaal karakter te geven.

De Wijkfeesten zijn ons paradepaardje. Ze vinden plaats tijdens het eerste volledige weekend van september (zowel vr als za in sept.). Er staan dan tentjes in het midden van de wijk. Hoewel we trachten elk jaar voor een beetje afwisseling te zorgen, herkennen we enkele terugkomende ingrediënten:

Op vrijdagavond een Rosekapellewijkquiz. 
Een 20-tal ploegen, meestal uit de wijk, betwisten elkaar. Inzet is de wisselbeker en de eer.
Zaterdagnamiddag een familienamiddag. In en rond de tentjes organiseren we een familiedag, soms met optredens, soms rond een bepaald thema. Steeds kunnen we rekenen op veel enthousiasme van de kleinsten. Ouders, grootouders en buren kunnen ondertussen genieten van een hapje en een drankje. Het is dan feest voor groot en klein.
De feestavond wordt dan met een barbecue of etentje en een gezellige babbel afgerond.
Het doel van deze feesten is veelzijdig. Feest vieren in de wijk betekent mensen leren kennen. Samen een pintje drinken met de buren komt anders zo weinig voor. Feest vieren betekent ook sfeer creëren, een sfeer die blijft hangen.

Op de jaarlijkse Borsbeekse Kerstmarkt vind je de Rosekapellewijk ook terug . We helpen daar mee de kerstsfeer op te bouwen, en het is nog leuk ook.

Om de twee jaar organiseren we een Garageverkoop. Iedere buurtbewoner kan dan in de garage of op de voortuin spulletjes te koop aanbieden. Wij zorgen voor wijdverspreide aankondigingen zodat er veel kopers komen opdagen.

Met Halloween kunnen de buurtbewoners verkleed ronddwalen door de wijk en aanbellen bij de deelnemende buren. Nadien zorgen wij voor een kop heerlijke warme soep.

En nieuwe ideeën zijn uiteraard altijd welkom!

Onze interesse gaat ook uit naar veiligheid en verkeer. Hiervan getuigen de gemachtigde opzichters uit onze wijk die elke morgen de kinderen helpen oversteken op weg naar school.

De vrijwilligers en helpende handen houden de feesten en de activiteiten natuurlijk leefbaar. Zowel voor de quiz, de begeleiding van de kinderspellen, de opbouw van de feesten, de toog en het vervoer van onze spullen... overal kunnen we beroep doen op wijkbewoners die enthousiast ingaan op onze vraag om te komen helpen.

Al deze activiteiten worden mee mogelijk gemaakt door onze gulle sponsors.

Wij wensen jullie veel plezier en veel nieuwe contacten via onze site,

het Rosekapellewijkcomité