De garageverkoop 2019 in de Rosekapellewijk: sorry voor de verkeershinder.

26 mei 2019 - tussen 10.00 en 16.00 uur.

De buren hebben al massaal ingeschreven: er zijn al meer dan 160 verkooppunten in de deelnemende straten. We verwachten dus veel volk!! En dat betekent vast ook veel verkeer. We hopen dat je niet teveel overlast hebt. We proberen iedereen aan te zetten plichtsbewust om te gaan met de verkeersregels.

Meer over de garageverkoop 2019

Stoeltje buiten op burendag 

Op vrijdag 24 mei 2019 ook in onze wijk

Neem jij op 24 mei ook deel aan de Burendag? Het idee is simpel: op die dag zet je vanaf 18 uur of iets later gewoon je stoel op straat en sla je een praatje met je buren. Zo leer je op een gezellige manier je buren kennen! Ook hier... maak er gerust een gezellige boel van (foto's van 2018). Die dag is hét moment om te ontdekken hoeveel toffe mensen er in jouw straat wonen. Zet je stoel op straat én misschien een extra stoel voor je buren? Haal er eventueel een drankje of hapje bij en moedig de rest van de straat aan om mee te doen. Best spreek je even af met je buren op voorhand.

Er volgt nog een poster in de brievenbus en voor meer info: op de site van borsbeek.be

Het Rosekapellewijkfeest ondergaat een metamorfose in 2019

We blijven innoveren en inspelen op de vraag van de buren. Daarom zal het wijkfeest vanaf 2019 voortaan op zondag plaatsvinden, weg van allerlei zaterdagse  beslommeringen. Een echt rustpunt tijdens het eerste weekend van de maand september. Een feest voor alle families en buren uit de wijk. We zullen er samen middageten onder de tentjes en nadien voorzien we namiddagactiviteiten voor groot en klein.

We hopen het zo voor jullie aantrekkelijker te maken en rekenen op jullie talrijke aanwezigheid. Schrijf het in jullie (nieuwe) agenda.

Ons activiteitenoverzicht voor 2019: 

Garageverkoop : zondag 26 mei
Wijkfeest : zondag 8 september
Wijkquiz : vrijdag 11 oktober
Halloween : donderdag 31 oktober

De foto's van 2018 (en van alle activiteiten de jaren ervoor)

Het Rosekapellewijkfeest, de Cluedowandeling, de Rosekapellewijkquiz en Halloween zijn helemaal in beeld terug te vinden op onze terugblik pagina.

Bekijk hier alle fotos

 

TiboOndertussen terug zonder sjaal

De winter vertrekt, de lente is in het land dus Tibo heeft zijn muts en sjaal terug opgeborgen.

Tijdens de praktische proef van de Rosekapellewijkquiz hebben alle ploegen een stukje sjaal gebreid voor Tibo, de eekhoorn in de Rosekapellestraat.

 

Alle stukjes sjaal werden mooi aan elkaar gezet, voorzien van een label met de naam van de quizploeg, en bij Tibo rond de nek gewikkeld. Daarom kon Tibo er zo goed tegen deze winter.

Vergeten jullie hem ook niet een goeie dag te zeggen als jullie voorbij wandelen?

 

 

 

Wilfried, de beeldhouwer, voegde nog toe:

How How How - weg nu met die kou
Dankzij jullie gezamenlijk breiwerk
voel ik mijn nu ijzer-, nee bere-sterk

Laat koning winter nu maar komen
door de mooie sjaal sta ik nu te stomen

Want met vereende krachten komt men ver
en in de wijk ben ik nu weer de ster.

Danku aan Chantal en alle breiers, Prettige Feestdagen

 

Hoe de Rosekapellewijk veranderde sinds de komst van de eekhoorn.

 

Je weet hem ondertussen vast wel staan? Tibo de eekhoorn?

Tijdens de werken kwam ATV ook langs. Lees hier het verslag

BIN-Rosekapelle wil u graag informeren.

Reeds enkele jaren werd er in de Rosekapellewijk en enkele aanpalende straten een informatienetwerk geïnstalleerd. Hiervan getuigen de verkeersborden bij het binnenrijden van de wijk. Een BIN (Buurt Informatie Netwerk) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers, de lokale politie en de overheid dat bijdraagt tot het algemeen veiligheidsgevoel.
Voor meer details over BIN Rosekapelle, welke straten er binnen vallen, om in te schrijven of om te weten hoe het in zijn werk gaat wanneer u iets wil melden kan u de knop rechts boven in de taakbalk van onze site (BIN) gebruiken, of deze link

Krijg je van ons nog geen nieuws in je mailbox? Laat het ons weten  en dan sturen we je af en toe het laatste nieuws


We hopen jullie natuurlijk op onze activiteiten in de wijk te zullen ontmoeten. De Rosekapellewijk is niet voor niets 'meer dan een straat'. Maak er mee de gezelligste wijk van Borsbeek van.