Het Rosekapellewijkfeest ondergaat een metamorfose in 2019

We blijven innoveren en inspelen op de vraag van de buren. Daarom zal het wijkfeest vanaf 2019 voortaan op zondag plaatsvinden, weg van allerlei zaterdagse  beslommeringen. Een echt rustpunt tijdens het eerste weekend van de maand september. Een feest voor alle families en buren uit de wijk. We zullen er samen middageten onder de tentjes en nadien voorzien we namiddagactiviteiten voor groot en klein.

We hopen het zo voor jullie aantrekkelijker te maken en rekenen op jullie talrijke aanwezigheid. Schrijf het in jullie (nieuwe) agenda.

Ons activiteitenoverzicht voor 2019

Garageverkoop : zondag 26 mei
Wijkfeest : zondag 8 september
Wijkquiz : vrijdag 11 oktober
Halloween : donderdag 31 oktober

De foto's van 2018 (en van alle activiteiten de jaren ervoor)

Het Rosekapellewijkfeest, de Cluedowandeling, de Rosekapellewijkquiz en Halloween zijn helemaal in beeld terug te vinden op onze terugblik pagina.

Bekijk hier alle fotos

 

Tibo. Klaar voor de winter

Tijdens de praktische proef van de Rosekapellewijkquiz hebben alle ploegen een stukje sjaal gebreid voor Tibo, de eekhoorn in de Rosekapellestraat.

 

Alle stukjes sjaal werden nu mooi aan elkaar gezet, voorzien van een label met de naam van de quizploeg, en bij Tibo rond de nek gewikkeld. Nu kan Tibo ertegen voor de winter.

Vergeten jullie hem ook niet een goeie dag te zeggen als je voorbij wandelt?

 

 

 

Wilfried, de beeldhouwer, voegde nog toe:

How How How - weg nu met die kou
Dankzij jullie gezamenlijk breiwerk
voel ik mijn nu ijzer-, nee bere-sterk

Laat koning winter nu maar komen
door de mooie sjaal sta ik nu te stomen

Want met vereende krachten komt men ver
en in de wijk ben ik nu weer de ster.

Danku aan Chantal en alle breiers, Prettige Feestdagen

 

Hoe de Rosekapellewijk veranderde sinds de komst van de eekhoorn.

 

Je weet hem ondertussen vast wel staan? Tibo de eekhoorn?

Tijdens de werken kwam ATV ook langs. Lees hier het verslag

BIN-Rosekapelle wil u graag informeren.

Reeds enkele jaren werd er in de Rosekapellewijk en enkele aanpalende straten een informatienetwerk geïnstalleerd. Hiervan getuigen de verkeersborden bij het binnenrijden van de wijk. Een BIN (Buurt Informatie Netwerk) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers, de lokale politie en de overheid dat bijdraagt tot het algemeen veiligheidsgevoel.
Voor meer details over BIN Rosekapelle, welke straten er binnen vallen, om in te schrijven of om te weten hoe het in zijn werk gaat wanneer u iets wil melden kan u de knop rechts boven in de taakbalk van onze site (BIN) gebruiken, of deze link

Krijg je van ons nog geen nieuws in je mailbox? Laat het ons weten  en dan sturen we je af en toe het laatste nieuws


We hopen jullie natuurlijk op onze activiteiten in de wijk te zullen ontmoeten. De Rosekapellewijk is niet voor niets 'meer dan een straat'. Maak er mee de gezelligste wijk van Borsbeek van.